Do góry

Dania główne Przepis na:

KALAFIOR/BROKUŁY W CIEŚCIE FRANCUSKIM

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15445

Dodano: 01.02.2009

Odsłon: 6663

Bardzo łatwe.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kalafior (brokuły) blanszować przez ok. 2 minuty we wrzącej wodzie. Wyjąć, osączyć, przestudzić.

  2. Szynkę drobno pokroić.

  3. Każdy ołat ciasta francuskiego pociąć w kwadraty o boku ok. 12 cm. Na każdym umieścić kalafior i szynkę, doprawić do smaku. Zawinąć kwadraty w trójkąty. Brzegi docisnąć widelcem. Gotowe kieszenie wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem.

  4. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni, przez ok. pół godziny. Podawać gorące z sosem holenderskim lub beszamelowym. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń