Do góry

Przekąski Przepis na:

Kalafior nadziewany

Przekąski

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 09.07.2008

Odsłon: 10700

PYSZNE I EFEKTOWNE DANIE KTORE POSMAKOJE NAWET WYBREDNYM.POLECAM

Składniki

  • SREDNI KALAFIOR,0,5 KG MIESA MIELONEGO,CEBULA,2 JAJKA,BULKA TARTA,LYZKA MASLA,SOS GRZYBOWY,
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MIESO MIELONE ZROBIC TAK JAK NA KOTLETY MIELONE.KALAFIORA OBGOTOWAC W OSOLONEJ WODZIE,NASTEPNIE ODCEDZIC GO I ZOSTAWIC DO STYGNIECIA. WYROBIONYM MIESEM MIELONYM NADZIEWAC KALAFIORA( MIESO DELIKATNIE WKLADAC MIEDZY ROZYCZKI ) ORAZ NA JEGO WIERZCH.PIEKARNIK ROZGRZAC DO 150 C,KALAFIORA WLOZYC NA NASMAROWANA MASLEM BLACHE I WSTAWIC DO PIEKARNIKA NA OK 40 MIN.W TYM CZASIE ZROBIC SOS GRZYBOWY WEDLOG PRZEPISU NA OPAKOWANIU.PO WYCIAGNIECIU KALAFIORA KROIC GO NA GROBE PLASTRY POLANE SOSEM GRZYBOWYM. POLECAM I ZYCZE SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gvlba 19 kwietnia 2014 Może Twoje mięso jest brazowe po usmażeniu,moje napewno nie.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

pesto 03 marca 2014 Upieczone mięso mielone ma brązowy kolor. To na zdjęciu jest albo zupełnie surowe, albo najgorszej jakości nafaszerowane chemią...

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mari 06 lutego 2010 Wow! Przepis w deche! :) Niech no się tylko zacznie sezon kalafiorowy...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 23 stycznia 2010 Ciekawy przepis - pierwszy raz taki spotkałam. I jak ciekawie wygląda efekt! Na pewno wypróbujemy.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ania704 25 listopada 2009 Od dawna szukałam tego dania i wkoncu znlazlam , jadlam tego kalafiora u kolezanki na weselu, jest naprawde pyszny:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 10 lipca 2008 alicjo ja naprzyklad do miesa mieloneg dodaje 2 jajka,ale kazdy wedlug wlasnego gustu.a jesli chodzi o podawanie kalafiora to najlepiej smakuje sam.uwiez mi jest tak barzdzo sycacy ze nie trzeba do niego podawac nic innego,ale oczywiscie kazdy zrobi jak uwaza. pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alicja 09 lipca 2008 Po co dwa jajka -jedno do mięsa a drugie?Z czym najlepiej podawać,z pieczywem,ryżem czy ziemniakami?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń