Do góry

Dania główne Przepis na:

kalafior w cieście

Dania główne

Autor: jusia

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 41

Dodano: 28.02.2008

Odsłon: 1708

szybki sposob na zjedzenie czegos dobrego . mozna podac jako zakaska jak rowniez jako dodatek do dania głównego

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kalafior ugotowac w słonej wodzie tak aby był lekko niedogotowany. Odsączyć i podzielic na mniejsze różyczki. Jajka ubić z maką na jednolitą mase dodajac szczyptę soli. Kalafior zamaczamy w cieście. Ciasto ma byc takiej konsystencji aby nie spływał z różyczek kalafiora. Nastepnie rozgrzewamy oliwe z oliwek na potelni i smażymy kalafior na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń