Do góry

Przekąski Przepis na:

Kalafior w panierce

Przekąski

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 01.11.2009

Odsłon: 5517

Może podac jako dodatek do obiadu ale tagże jako przystawke

Składniki

  • duży kalafior
  • jajka, 3
  • Bułka tarta, ok 1 szklanka
  • olej, ok 2 szklanki
  • MAGII
  • sól
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kalafiora gotujemy z dodatkiem 2 łyżeczek soli ok 5 min.Jajka roztrzepujemy i dodajemy kilka kropel maggi.Kalafiora dokładnie moczymy w jajkach,następnie obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

domino5004 20 listopada 2009 smaczne, nawet bardzo, ale jeszcze lepsze jest w cieście naleśnikowym kalafior, ja tak robię od lat, pycha, polecam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń