Do góry

Przekąski Przepis na:

kalafior w piwnym ciescie

Przekąski

Autor: lara1908

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 55

Dodano: 05.03.2009

Odsłon: 956

bardzo szybkie danie, a pyszne:>

Składniki

  • kalafir, 1szt
  • cukier
  • sol
  • piepsz
  • maka, 1szk
  • Jaja, 2szt
  • olej, 2lyzki
  • przyprawa curry, 1 lyzeczka
  • piwo jasne, 3/4szk
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. make jaja piwo olej curry zmiksowac na jednolita mase.doprawic sola i pieprzem.umyty kalafior podzielic na rozyczki i ugotowac w lekko osolonym wrzatku,odcedzic jeszcze twardawe rozyczki kalafiora i zanurzac je w przygotowanym ciescie. smazyc na rozgrzanym oleju na zloty kolor.podawac odrazu,

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 08 kwietnia 2009 puszne , zrobiłam te różyczki z mrożonki , były pyszne, tylko trzeba naprawdę krótko je gotować , zeby przed smażeniem nie rozpadły się. Dzięki za przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń