Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie banalnie proste do przygotowania, ale za to pyszne w smaku !!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki . Wrzucić do wrzącej, lekko osolonej i ocukrzonej wody. Gotować około 15 minut. Odcedzić, ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym , obłożyć plasterkami sera, posypać nasionami słonecznika , oprószyć papryką . Zapiekać w piekarniku , aż ser się stopi. Po wyjęciu z pieca posypać posiekanym koperkiem . Można podawać z ziemniakami i surówką.