Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na obiad w gorące dni, pyszne na ciepło jak i na zimno
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Kalafior rozdrabniamy, marchew ścieramy na grubych oczkach, seler drobno kroimy, dodajemy ziemniaki z cebulką i boczkiem, jajka, przyprawy, wszystko mieszamy i dosypujemy kaszę manną, tak by powstała kleista masa.
Foremkę odrobinę natłuszczamy i robimy klopsiki z masy kalafiorowej, układając jeden obok drugiego, wkładamy do zimnego piekarnika nastawiamy na 160 C i pieczemy ok.. 30 do 40 minut, tak by się ze złociły. Najlepiej smakują z zimną maślanką ze szczypiorkiem.