Do góry

Przekąski Przepis na:

Kalarepka faszerowana

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20684

Dodano: 04.03.2009

Odsłon: 2317

Niezwykły wygląd i zaskakujący smak kalarepki

Składniki

  • kalarepka, 4
  • wątrobki drobiowe, 15 dag
  • jabłko, 1
  • sól, pieprz
  • olej
  • kilka gałązek świeżego majeranku
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kalarepki oczyścić, odciąć wierzch i wydrążyć środki. Miąższ pokroić w kostkę, wątróbki oczyscić, jabłko pokroić w kostkę. Całe kalarepki sparzyć w osolonym wrzatku i schłodzic w zimnej wodzie.

  2. Na rozgrzanym maśle przesmażyć przesmażyć wąrtobkę, oddzielnie przesmażyć kalarepki, na koniec smażenia dodając jabłko. Wątróbki pokroić w kostkę i połączyć z kalarepką i jabłkami, doprawić solą, pieprzem.

  3. Przygotowanym farszem napełniać kalarepki. Piec w nagrzanym do 200?C piekarniku ok. 15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń