Do góry

Przekąski Przepis na:

Kanapeczki piknikowe z pastą

Przekąski

Autor: fRESSKA

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 1718

Dodano: 26.01.2008

Odsłon: 3564

Idealne kanapeczki na śniadanie lub piknik ;)

Składniki

  • kromki pumpernikla lub pełnoziarnistego chleba, 5 kromek
  • serek twarogowy-kremowy, 4 łyzki
  • Sos chrzanowy Winiary, 1 łyżka
  • mrożony zielony groszek, 1 łyżka
  • majonez dekoracyjny Winiary, 4 łyzki
  • kilka rzodkiewek i gałązki koperku do dekoracji
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Każdą kromkę chleba przekroic na połowę. Serek twarogowy utrzeć na jednolitą masę z Sosem chrzanowym. Groszek zblanszować, dokłsdnie osączyć, zmiksować, połączyc z majonezem dekoracyjnym. Szpryckę napełnić pastą chrzanową, wycisnąć na połowę kanapek. Na resztę kanapek wycisnać pastę z groszkiem, kanapeczki ozdobić malymi gałązkami koperku lub plasterkami rzodkiewki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń