Do góry

Dania główne Przepis na:

Kanapka Gejzer

Dania główne

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 25.02.2009

Odsłon: 2238

Sycace sniadanie, lunch lub kolacja. Wyglada jak maly gejzer :)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Salate drobno szatkujemy, boczek podsmazamy na chrupiaco. Piers z kurczaka kroimy w plasterki i rowniez podsmazamy.

  2. Kromki chleba wkladamy do tostera i przypiekamy na zlocisto - brazowo, w jednej kromce na samym srodku wycinamy dziurke( np. wiekszym kieliszkiem), dwie pozostale kromki smarujemy majonezem.

  3. Smazymy jajko sadzone, tak aby bialko calkowicie sie scielo. Obie kromki chleba posmarowane majonezem posypujemy salata lodowa. Na jednej ukladamy plasterki pomidora i kurczaka, na drugiej bekon i usmazone jajko.

  4. Ukladamy kromki jedna na druga, na spod ta z kurczakiem, na nia ta z bekonem i jajkiem, na wierzch nakladamy kromke z wycieta wczesniej dziurka. Powodzenia i Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń