Do góry

Desery Przepis na:

KANTYCZKA

Desery

Autor: wiemagda

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 48

Dodano: 11.12.2009

Odsłon: 2930

PYSZNE. PIEKŁAM NA STUDNIÓWKI, KOMUNIE, WESELA I INNE IMPREZY RODZINNE.

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem dodając po jednym żółtku, wsypując mąkę z proszkiem do pieczenia. na koniec dodać piane z białek.

  2. Ciasto podzielić na 3 części. do jedej dodać kakao, do drugiej mak (suchy), a do trzeciej 2 łyżki mąki.

  3. Na blaszkę wyłożyć ciasto makowe, na to biszkopty i posmarować dżemem. Następnie ciasto kakaowe, biszkopty i dżem. Na wierzch ciasto białe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń