Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne danie w Holandii, w domku zrobione przez mojego męża. Obowiązkowo podane z sosem czosnkowym i dla odważnych - pikantny sos chili hot saucee lub sambal !! ;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Mięso umyć i pokroić na mniejsze kawałki, usmażyć na małej ilości oleju z przyprawą do kebaba lub gyrosa. Frytki usmażyć. Pomidora i paprykę pokroić w dowolny sposób. Ogórki pokroić w pół talarki. Cebulę pokroić w kostkę. Kapustę pekińską poszatkować. Do foremki kolejno warstwami nałożyć frytki następnie mięso, pomidory i cebulkę.
Kapusta pekińska, kolejna warstwa to papryka, ogórki i pomidor. Całość polać sosem czosnkowym. Ułożyć resztę ogórków (można dodatkowo polać pikantnym sosem) Posypać startym serem żółtym. Wstawić do piekarnika na około 5-10min. - Tylko to momentu do póki się ser roztopi!! Podawać po wyciągnięciu z piekarnika. Świetnie pasuje do tego schłodzona coca cola :)