Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapuściane roladki

Dania główne

Autor: daniel9819

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 23

Dodano: 25.09.2009

Odsłon: 6112

gołąbki inaczej

Składniki

  • duży liść kapusty, 5-6 szt
  • mięso mielone z łopatki lub inne, 1/2 kg
  • ryż, 2 saszetki
  • marchew starkowana, 1 duża
  • sól i przyprawy do smaku
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Liście kapusty odparzamy ,aby stały się miękkie.Mięso mieszamy z ugotowanym ryżem , marchewką i przyprawami, można dodać natki pietruszki lub koperek. Z liści skrajamy twardą część , rozkładamy np. na stolnicy smarujemy mięsem i zwijamy roladki zakładając boki ,by mięso nie wypłynęło podczas gotowania.Układamy w dość szerokim naczyniu polewamy sosem pomidorowym i gotujemy ok. 50 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 02 kwietnia 2010 A mnie się te gołąbki podobają, zawsze to jakaś odmiana i nowy smak. Pozdrawiam :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

daniel9819 28 września 2009 Dlatego jest opis gołabki inaczej ,każdy ma prawo wybierać sobie nazwy. Inaczej zrobione , inaczej nazwane.Przepisów na tradycyjne gołąbki jest tu dużo , więc ja chciałam coś zmienić.Nie jestem przeciwna ocenianiu innych przepisów , ale robiąc to najpierw trzeba pochwalić się swoimi ,a Ty nie masz na swoim kącie ani 1 przepisu ,pozdrawiam.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

killbill 26 września 2009 To są zwykle gołąbki:P nie wiem skąd ta nazwa:??

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń