Do góry

Dania główne Przepis na:

kapuścianka

Dania główne

Autor: klaudyna1957

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 859

Dodano: 12.07.2009

Odsłon: 3532

zupka lekka.

Składniki

  • kapusty, 1/2 główki
  • wody, 1,5L
  • sól
  • pieprz w ziarnkach
  • angielskie ziele
  • listek laurowy
  • kostka smakowa(smak boczku,wołowa )
  • mięsa drobiowego, * 30dag
  • ziemniaki, 4
  • koperek , nać pietruszki
  • marchewki, 2
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. * mięso gotujemy z przyprawami 15 minut * następnie dodajemy warzywa kapustę drobno pokrojone * wrzucamy kostki smakowe i ziemniaki w całości * gotujemy do miękkości i dodajemy posiekany koper i natkę * można dodać śmietanę jeśli ktoś lubi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń