Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20667

Dodano: 07.05.2009

Odsłon: 10425

Tradycyjna polska zupa, prosta w przygotowaniu, bogata w witaminy i wartości odżywcze i niedroga.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek pokroić na małą kosteczkę, kapustę lekko wycisnąć z soku (sok zachować, gdyby zupa była za mało kwaśna, można go dolać do smaku). Cebulę posiekać, ziemniaki obrać, dokładnie umyć i pokroić w kostkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

a_dynka 11 maja 2011 ja robię na wędzonych kościach - super aromat

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 07 maja 2009 Można też zrobić na gęsinie. Właściwie klasyczny kapuśniak chyba jest właśnie na gęsinie...

A tak w ogóle, coś krótki ten przepis... Chyba się urwał.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń