Do góry

Dania główne Przepis na:

kapuśniak na golonce

Dania główne

Autor: juczka

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 316

Dodano: 03.10.2009

Odsłon: 9136

SUPER ZUPKA.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. KAPUSTĘ PODGOTOWAĆ,JESZCZE TWARDAWĄ ODCEDZIĆ,ZETRZEĆ JARZYNY.WŁOŻYĆ DO GARNKA ,UMYĆ GOLONKĘ WŁOŻYĆ DO JARZYN LISTEK ZIELĘ ZALAĆ WODĄ DODAĆ KOSTKĘ MIĘSNĄ BARDZO CZĘSTO JEJ UŻYWAM DO ZUP I SOSÓW.GOTOWAĆ AŻ GOLONKA SIĘ ROZGOTUJE,POKROIĆ CEBULKĘ LEKKO PODSMAŻYĆ,DO JESZCZE NIE PODSMAŻONEJ CEBULI DODAĆ MĄKĘ I ZASMAŻYĆ,OBRANE ZIEMNIAKI GOTUJEMY W OSOLONEJ WODZIE.GDY JUŻ GOLONKA JEST MIĘKKA DODAJEMY PRZYSMACZONĄ MĄKĘ Z CEBULĄ ZAGOTOWAĆ DO SMAKU MOŻNA DODAĆ MAGI I PIEPRZU ZIOŁOWEGO KAPUŚNIAK PODAJĘ Z ZIEMNIAKAMI OKRASZONYMI NP.SŁONINKA LUB Z PODSMAŻONĄ CEBULKĄ SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

juczka 10 października 2009 WITAM ALICJO,OCZYWIŚCIE ŻE KAPUSTA KISZONA POZDRAWIAM:)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alicja 09 października 2009 Mam jedno pytanie,czy kapusta kiszona czy świeża,bo różnie gotują kapuśniak,ja według mnie dałabym kiszoną?

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 07 października 2009 Nawet bym zjadła... Taka ciepła i aromatyczna zupka.. :)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agus32 04 października 2009 Ten pyszny zapach uniósł się przy moim komputerze, chyba zgłodniałam,super zdjęcie.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń