Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak Słoweński

Zupy

Autor: tomo

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 25

Dodano: 27.12.2009

Odsłon: 692

smaczny pasuje do staropolskich drógich dań

Składniki

  • Kiszona kapusta., 25 dag.
  • cebula., 1sztuka.
  • Warzywny rosuł., 1 kostka.750ml.
  • Lisc Laurowy., 1-2.
  • Śmietana., 180 ml.
  • Mąka przenna., 2 łyżki.
  • Oliwa., 1łyżka.
  • Papryka w proszku., szczypta.
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę drobmo posiekac,zeszklic na oleju,opruszyc papryką.Kapustę opłukac,jeśli jest bardzo kwaśna,przelac wrzątkiem.Dodac do cebuli izalac rosołem,dodac lisc lałrowy,doprawic do smaku i gotowac do miękości .

  2. Śmietanę wymieszac z przesianną mąką,rozprowadzic kilkoma łyrzkami zupy i dzelikatnie wlac do garnka, wymieszac na małym ogniu nie dopuścic do wrzenia.Do gotującej się kapusty można dodac pokrojony w kostkę wędzony boczek lub kilka pokrojonych plasterków kiełbasy.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: rosuł

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń