Do góry

Zupy Przepis na:

Kapuśniak ze słodkiej kapusty.

Zupy

Autor: kamelia0559

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 111

Dodano: 05.11.2009

Odsłon: 18870

Pyszna zupa.

Składniki

  • 1. Marchew 1 szt
  • 2. Pietruszka 1 szt
  • 3.Ćwiartka selera
  • 4. Biała część pora.
  • 5. Biała kapusta ćwiartka średniej.
  • 6. Ziemniaki 4 małe.
  • 7. Olej 3 łyżki
  • 8. Ziele angielskie 4
  • 9. Liść laurowy 2
  • 10. Kostka drobiowa knorr,vegeta,sól,pieprz.
  • 11. Przecier pomidorowy 1 łyżka.
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Marchew ,pietruszkę,seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

  2. Ziemniaki pokroić w kostkę.Por w plasterki

  3. W garnku rozgrzać olej i dodać wszystkie warzywa. Podsmażyć często mieszając.

  4. Zalać gorącą wodą i dodać posiekaną kapustę. Nie przykrywać / bo kapusta będzie gorzka/.

  5. Dodać wszystkie przyprawy i przecier pomiidorowy.

  6. Można dodać zasmażkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń