Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta biała zasmażana ze słoniną

Dodatki

Autor: BEATA1978

Przepisów i artykułów: 620 Ocena: 30575

Dodano: 19.12.2013

Odsłon: 3852

Ciepły dodatek warzywny, np do schabowego.

Składniki

  • 1 średnia główka białej kapusty
  • cebula 2 szt
  • suszony koper 1 łyżka
  • ocet, sól, pieprz, cukier
  • mąka ok. 2 łyżki
  • słonina 10 dkg
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, posolić, posypać suszonym koperkiem, zalać wodą i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie kapustę odcedzić, przyprawić do smaku octem, pieprzem i cukrem. Do małego garnuszka wsypać mąkę, dodać 2-3 łyżki wody, wymieszać, tak aby powstała zawiesina. Dodać do kapusty. Całość wymieszać i zagotować. Słoninę pokroić w drobną kostkę, usmażyć. Dodać do kapusty. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 4 dni temu Niesamowity ten przepis, rzeczywiście masz talent...i aż tylu zwolenników tejże kapusty :) :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

natiurel 25 grudnia 2014 Tak to prawda że dobra , masz talent do kapusty

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń