Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta biała zasmażana ze słoniną

Dodatki

Autor: BEATA1978

Przepisów i artykułów: 325 Ocena: 13423

Dodano: 19.12.2013

Odsłon: 1771

Ciepły dodatek warzywny, np do schabowego.

Składniki

  • 1 średnia główka białej kapusty
  • cebula 2 szt
  • suszony koper 1 łyżka
  • ocet, sól, pieprz, cukier
  • mąka ok. 2 łyżki
  • słonina 10 dkg
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować, posolić, posypać suszonym koperkiem, zalać wodą i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie kapustę odcedzić, przyprawić do smaku octem, pieprzem i cukrem. Do małego garnuszka wsypać mąkę, dodać 2-3 łyżki wody, wymieszać, tak aby powstała zawiesina. Dodać do kapusty. Całość wymieszać i zagotować. Słoninę pokroić w drobną kostkę, usmażyć. Dodać do kapusty. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń