Do góry

Dania główne Przepis na:

kapusta czerwona /modro kapusta

Dania główne

Autor: 19ANIA76

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 791

Dodano: 14.08.2008

Odsłon: 32211

Dodatek do śląskiego 2 dania - smakuje najlepiej na zimno

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę obieramy z zewnętrznych liści, wykrawamy głąb, a resztę drobno kroimy. Boczek i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Kapustę zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem. Kiedy kapusta zmięknie, odcedzamy ją, a następnie mieszamy z boczkiem i cebulką( podsmażyć na patelni). Dalej podgrzewamy i doprawiamy octem, solą, pieprzem i i ewentualnie odrobiną cukru. Uwaga: po dodaniu octu kapusta zmienia kolor na lekko różowy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewulka55 07 marca 2012 musze wypróbować z tego przepisu - ja taką modrą kapustkę robię z gęsim tłuszczykiem i dodaję odrobinę kminku też jest pychotka

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nero78 17 grudnia 2010 Zrobiłam pycha, dziękuję za przepis :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nero78 17 grudnia 2010 Zrobiłam pycha :), dziękuję za przepis

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 05 października 2010 pyszności, uwielbiam taką kapustę i korzystam z Twojego przepisu:)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gruba-dynia 18 września 2010 "Modrą" kapustę wg twojego przepisu robiłam już kilka razy. Jest ekstra!
Pozdrawiam:-)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń