Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta czerwona z ananasem

Dania główne

Autor: martuska

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 70

Dodano: 18.04.2008

Odsłon: 3559

Bardzo dobra sałatka, najbardziej pasuje do mięs. Najlepiej smakuje na następny dzień.

Składniki

  • Kapusta czerwona, 1
  • majonez(najlepiej kielecki), 2 łyżki
  • ananas w puszce, 1
  • ocet, łyzka
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste pokroić w paseczki( nie za drobno bo straci smak) wrzucić do garnka z posoloną wodą i gotować. Gdy kapusta zacznie robić się miekka dolać octu. Gdy będzie już miekka wylać wode i ostudzić. Ostudzoną kapustę wrzucamy do miski dodajemy ananasa pokrojonego w kosteczke(NIE WYLEWAĆ SOKU). Dodajemy sos i przyprawiamy do smaku:) SOS: Do miseczki dać majonez mieszając dodać odrobine soku z ananasa, tak by miało dość gęstą konsystencję Pozostaje jeść i rozkoszować się smakiem:P

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Lucyna60 22 kwietnia 2008 Polecam,smaczna cos innego.Osobiście bardzo mi smakowala.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń