Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta czerwona z cynamonem

Dania główne

Autor: golona102

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 247

Dodano: 07.02.2009

Odsłon: 1332

Dobra kapusta, nigdy nie jest zla ;) Dodatek do potraw, osobiscie uwielbiam kapuste czerwona , ma w sobie wariacki smaczek, te wersje stosuje do kaczki,

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste szatkujemy, cebule siekamy. Rozgrzewamy oliwe, dodajemy lisc laurowy, kardamon i cynamon i smazymy przez chwilke aby aromaty przedarly sie do oliwy, wrzucamy cebulke smazymy do delikatnego zlocistego koloru. Czosnek.Nastepnie kapusta idzie do garnka wino ocet, sol pieprz cukier, mieszamy. I tylko czas teraz jest naszym ostatecznym rozwiazaniem. Czekamy az kapusta bedzie miekka. Trwa to ponad godzine , czasem dluzej. Pamietajmy ze woda lub wino bedzie sie wygotowywac a wiec musimy dogladac kapusty i uzupelniac plyny aby sie nie przypalila. Przed podaniem wygotowujemy plyn , serwujemy jemy i morda zadowolona ) Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń