Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta faszerowana

Przepis dnia 2009-10-10
Dania główne

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 5407

Dodano: 07.10.2009

Odsłon: 15547

dla lubiących kapustę i nie tylko

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapuste przekroić na 4 części (razem z głąbem),jeśli główka kapusty jest dośc lużna ,nie trzeba odparzać

  2. mieso przygotować tak jak na kotlety mielone

  3. miedzy liscie kapusty wkładac mięso ,ćwiartki kapusty juz nafaszerowane obwiązać białą nicią i obsmazyc na gorącym oleju na złoty kolor

  4. do garnka z woda ,dodać przyprawy,włozyc kapustę i dusić do miekkości

  5. przyrządzic sos z wody,mąki ,koncentratu i smietany,dodać do sosu troche sosu sojowego i łyżeczke cukru

  6. wlac do kapusty i pogotowac jeszcze okolo 10 minut,posypac obficie zieleniną i podawac z ziemniakami (najpierw delikatnie zdjąc nic z kapusty)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń