Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta kiszona

Dania główne

Autor: novajulia

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 1192

Dodano: 05.04.2008

Odsłon: 14498

Domowa kapusta kiszona dla tych, którzy lubią wiedzieć co jedzą ;)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę i marchew poszatkować drobno.Wymieszać z solą i kminkiem. Ciasno ugnieść w glinianym dzbanku. Przykryć gazą, na nią talerzyk, i mały garczek z wodą - żeby dociskało kapustę jak będzie się kwasić (a przy tym burzyć) :). Czekamy około 2 tyg aż się skisi. Ale smak domowej kapusty warty jest czekania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń