Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta kiszona z karkówką

Dania główne

Autor: gosia-69

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 4

Dodano: 04.06.2009

Odsłon: 2011

smaczniutkie danie

Składniki

  • kiszona kapusta, 1,5kg
  • karkówka bez kości, 0,80kg
  • cebula, 2szt
  • pieczarki, 0,70kg
  • sól pieprz do smaku
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować w małej ilości kapustę kiszona i potem odsączyć (30min.)

  2. usmażyć karkówkę(kawałki około 1,5 centymetr) z cebula(pokrojona w kostkę) i doprawić solą i pieprzem lekko pikantnie

  3. pieczarki obrać i usmażyć( w talarki ) i dodajemy sól i pieprz do smaku

  4. W brytfance kładziemy usmażoną karkówkę z cebulą ,na to kładziemy usmażone pieczarki, na to kładziemy ugotowana kapustę kiszoną

  5. Zakrywamy brytfankę i pieczemy 1 godzinkę, na tą porcję musimy mieć naczynie powyżej 4 litrów aby nie kipiało ...SMACZNEGO....

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń