Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta kiszona z kminkiem

Dania główne

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1474

Dodano: 13.12.2009

Odsłon: 4858

Kapusta świetnie komponuje się z kminkiem i jest wprost idealna do obiadu

Składniki

  • 50 dag kapusty kiszonej,, 1 mała marchewka
  • odrobina kminku, 2 łyżki oleju
  • pieprz, 1 cebula
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapuste płuczemy(jak jest za bardzo kwaśna)szatkujemy,marchewke ścieramy na gróbych oczkach,cebule kroimy w kostkę,dodajemy kminek oraz olej.Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.Najlepiej smakuje z większa ilością pieprzu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zelwanka 25 stycznia 2012 Tez robię taką surówkę z kminkiem, tylko zamiast płukać kapustę z kwasu dodaję pół łyżeczki cukru lub ścieram na tarce 1 jabłko.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 14 grudnia 2009 lubię taką i z dużą ilością naci pietruszki -koniecznie spróbuj ze śmietaną zamiast oleju polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń