Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogólnie bardzo lubię kapustę kiszoną (szczególnie tą którą sama ukiszę ). Tym razem proponuję wersję zasmażaną.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 106
Składniki
Kapustę kiszoną wypłukać i pokroić na mniejsze cząstki. Włożyć do garnka i zalać wodą tak, aby zakryło kapustę. Jedną marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach i dodać do gotującej się kapusty. Dodać także połowę kostki rosołowej. Wszystko razem gotować około 30 minut. Po tym czasie sprawdzić, czy kapusta jest miękka. Odlać wodę z kapusty i marchewki. Boczek wędzony i słoninę pokroić w kostkę i przesmażyć na patelni. Kiedy tłuszcz się wytopi dodać 1 łyżkę mąki pszennej, chwilkę smażyć. Potem do tej zasmażki dodać ugotowaną kapustę z marchewką. Chwilkę smażyć, następnie doprawić pieprzem świeżo zmielonym i kminkiem. Dokładnie wszystko wymieszać smażąc jeszcze przez moment. Podawać jako dodatek do obiadu. Smacznego !!!