Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta kwaszona na wodzie mineralnej

Dania główne

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 2377

Dodano: 21.05.2008

Odsłon: 21324

Idealna podstawa do surówek

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę posiekać i wymieszać z wodą, solą, cukrem, octem oraz oliwą, przykryć i wstawić do lodówki. Po 12 godzinach można już z tak przygotowanej kapusty robić ulubione surówki. Zaletą tego przepisu jest to, że zawsze mamy pod ręką świeżą kwaszoną kapustę do surówek, bo może ona stać w lodówce przez kilka tygodni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wandulka 25 marca 2011 Zrobiłam wczoraj tą kapustkę ale na próbę tylko 1/3 proporcji ;wyszła dobrze ,już zdążyłam dzisiaj pokosztować ale odczekam jeszcze parę dni pewnie" dojdzie" i będzie smaczniejsza.Polecam wszystkim !Ja ją zrobiłam od razu z dodatkiem marchewki, cebulki i jabłka .Pozdrawiam Smakerowiczów

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wandulka 02 lutego 2011 Droga basga też mylnie zrozumiałam znaczenie kwaszona kapusta ale po namyśle stwierdziłam ,że kwaszona a kiszona to jednak duża różnica.Wydaje mi się że to jest tak jak różnica miedzy ogórkami kiszonymi a konserwowymi.Spróbuję sobie taką kapustkę zrobić ,wtedy podam swoją opinię .

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jacek1310 20 maja 2009 I dodać odrobinę czosnku i octu dla wyostrzenia smaku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biurwa 21 maja 2008 Wiesz co nigdy nie próbowałam, ale myślę że tak :)
Może na próbę zrób w małym garnku i powiedz jak wyszło :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń