Do góry

Dania główne Przepis na:

Kapusta pekińska duszona z ziemniakami

Dania główne

Autor: azymut5

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 116

Dodano: 15.08.2009

Odsłon: 27409

Dodatek do mięs (drugie danie).

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Kapustę umyć i drobno poszatkować. Cebule obrać i pokroić w piórka.

  2. Rozgrzać olej w szerokim garnku i zeszklić w nim cebulę. Następnie dodać pokrojone ziemniaki, śmietanę i wodę. Doprawić solą i pieprzem. Dusić pod przykryciem ok. 10-15 min aż ziemniaki będą miękkie. Połączyć z kapustą, musztardą i posiekanym koperkiem. Wymieszać. Parę minut podgotować. Podawać na gorąco jako dodatek do mięsa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń