Do góry

Sałatki Przepis na:

kapusta pekinska na słodko-pikantnie

Sałatki

Autor: mrowa

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 754

Dodano: 14.03.2009

Odsłon: 2207

słodko-pikantna saladka z kapusty pekinskiej

Składniki

  • kapusta pekinska, 1 duża
  • brzoskwinie, 1 puszka
  • majonez
  • pieprz młotkowany
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dużą jasno zieloą kapustę pokroić na cienkie paski(bez białych końcówek).Brzoskwinie odsączyć(część syropu zostawić do sosu) i pokroić w paski.Do słoika przełożyć 3 łyzki majonezu,dolać 3 łyżki syropu z brzoskwiń,dosypać łyżeczkę pieprzu-porządnie wymieszać składniki.Wymieszać z sałatką.

  2. Brzoskwinie można zastąpić ananasem,morelami,gruszkami lub mandarynkami

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Twój komentarz może być pierwszy

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń