Do góry

Przekąski Przepis na:

kapusta z boczkiem

Przekąski

Autor: klaudyna1957

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 859

Dodano: 12.07.2009

Odsłon: 3988

na każdą porę dnia

Składniki

  • * mała główka kapusty
  • * łyżka octu balsamicznego
  • ziarenek pieprzu, 6
  • * 3 liście laurowe * 4 ang.ziela
  • * kostka bulionu (wędzony boczek)
  • * 30dag boczku wędzonego, 30dag
  • * cebula * koper * nać pietruszki
  • młode marchewki, 2-3
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapustę poszatkować, wstawić razem z pokrojonym w plastry boczkiem,listkiem,zielem,pieprzem i pokrojoną drobno cebulą. marchewkę obrać i pokroić w grube słupki,wrzucić do kapusty po 15 minutach od zagotowania pod koniec dodać zieleninę i ocet balsamiczny, pogotować chwilę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Panek 12 lipca 2009 Taka kapusta musi być pyszna, zrobię na 100% ponieważ jestem wielkim fanem boczku :)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń