Do góry

Dania główne Przepis na:

kapusta z majerankiem

Dania główne

Autor: 0406MIK2208

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 06.10.2009

Odsłon: 784

pyszne i proste; świetny dodatek do drugiego dania

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. do sporego garnka włożyć pokrojoną na kawałki margarynę

  2. kapustę pokroić na cztery części (lepiej,żeby główka była lużna niż zbita),usunąć głąby ale tak,żeby liście się nie rozpadły,włożyć do garnka i trochę rozlużnić liście

  3. pokroić marchew na plasterki i posypać nimi kapustę w taki sposób,aby powchodziły między liście kapusty

  4. całość posypać majerankiem i vegetą(ilość tak naprawdę wedle gustu,ale starać się nie przesolić)

  5. dusić na średnim ogniu bez pokrywki

  6. nie podlewać wodą,bo straci smak!

  7. pod koniec gotowania zmniejszyć jeszcze ogień i można przykryć pokrywką,ale z dużym luzem,aby para się nie skraplała.

  8. w czasie gotowania nie mieszać mocno,zdecydowanie lepiej delikatnie przewracać z boku na bok cząstki kapusty.

  9. smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń