Do góry

Przekąski Przepis na:

Kapusta z ziemniakami

Przekąski

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 26.02.2009

Odsłon: 9253

Jakie to pyszne i proste! Mozna jesc samo lub podawac do pieczni miesnych lub duszonych zeberek.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemiaki ugotowac w osolonej wodzie.Kapuste poszatkowac i ugotowac az bedzie miekka. Po ugotowaniu ziemniakow i kapusty i odcisnieciu wody, ugnies je razem w garnku. Na koniec dodac smalec, sol i ocet do smaku.

  2. Mozna tez na smalcu podsmazyc dwie cebule, i wlac ja razem ze smalcem do kapusty i ziemniakow. PYCHA!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kika1 09 listopada 2010 o super przepis jadłam to jako dziecko i z tego co pamiętam to się nazywało pazibroda tylko wszystkie składniki gotowało się razem tzn.kapustę i ziemniaki:)pycha a co do podania to smakuje najlepiej ze świeżym chlebkiem (a jeszcze chciałam dodać że po ugotowaniu to wszystko się tłucze tłuczkiem do ziemniaków )

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sonsaj 12 marca 2010 taka kapusta (kiszona) pomieszana z ziemniakami nosi u nas (na sląsku) nazwę panszkraut,
można znależć w internecie :)
smacznego

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

shira211 26 lutego 2009 Ja jak bylam dzieckiem to jadlam cos takiego z kapusta kiszona:) Nie pamietam jak sie to nazywalo ale bylo pyszne:) Tata robil to wlasnie najczesciej do zeberek:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 26 lutego 2009 przepis ciekawy,ale co sie dalej z nimi robi?jakies kotlety?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń