Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta zasmażana inaczej

Dodatki

Autor: wiejska-chatka

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 355

Dodano: 17.04.2016

Odsłon: 1423

Pyszny dodatek do drugiego dania.

Składniki

  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 1 łyżeczka sosu ostrygowego
  • 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego
  • Sól
  • 2 łyżeczki cukru
  • olej
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W misce mieszamy kapustę z wszystkimi pozostałymi składnikami. Rozgrzewamy patelnię i wrzucamy tak wymieszaną kapustę. Podsmażamy ok. 5 minut co chwilę mieszając aby się nie przypaliła. następnie przykrywamy i dusimy ok. 20 minut. Uważamy aby zawsze było trochę płynu na patelni.W miarę ubywania go dolewamy odrobinę wody. Najlepiej smakuje jako chłodny dodatek do drugiego dania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń