Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami zamiast wymyślać, lubię zrobić proste, tradycyjne potrawy z naszej polskiej kuchni, które i tak zazwyczaj ,,udziwnię". Tym razem postawiłam na zasmażaną białą kapustę, w której zakochałam się na weselu brata. Zdecydowanie był to dla mnie najlepszy ze wszystkich dodatek do dań głównych. Ze względu na resztkowe zasoby białej kapustki (pogołąbkowej) postawiłam na to danie
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 51
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 172
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 786
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 51
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 27
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 172
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 786
Składniki
Kapustę szatkujemy na mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości w małej ilości wody z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowych. W międzyczasie boczek, cebulę i kiełbasę kroimy na drobną kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju (aż boczek się wytopi).
Gdy kapusta będzie już miękka, a kiełbasa z boczkiem i cebulą przyrumienione, łączymy je ze sobą i gotujemy na małym ogniu z dodatkiem posiekanego drobno kminku i resztą przypraw. Kapustkę podajemy z utłuczonymi ziemniakami (z masłem i mlekiem).