Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na zdrowe i kolorowe połączenie smaków.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 125
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 49
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 125
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 49
Składniki
Z kapusty kiszonej odciskamy nadmiar soku i płuczemy w przypadku, gdy jest zbyt kwaśna, a następnie siekamy ją na drobniejsze kawałki. Następnie na oleju rzepakowym podsmażamy kapustę na delikatnie złoty kolor razem z listkiem laurowym i zielem angielskim. Kapustkę posypujemy łyżką cukru trzcinowego. Po nabraniu odpowiedniego koloru, zalewamy kapustę wodą (tak aby ją przykryła) i dusimy pod przykryciem przez około 20 minut. Na drugiej patelni szklimy na oleju drobno posiekaną cebulkę i dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę, posiekaną natkę pietruszki, drobno pokrojoną papryczkę chili i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Zawartość drugiej patelni dodajemy do duszącej się kapusty, dodajemy szafranicę, słodką paprykę, sos sojowy i ponownie zalewamy wodą, tak aby przykryła wszystkie składniki. Dusimy wszystko razem na małym ogniu przez około 25 minut od czasu do czasu mieszając.* * Czas duszenia można skrócić lub wydłużyć w zależności od miękkości naszej kapusty. ** Jeśli woda odparuje zbyt wcześnie, wtedy należy ją uzupełnić.
Kiedy kapustka nabierze odpowiedniej miękkości doprawiamy ją do smaku solą, pieprzem i cukrem trzcinowym (tak aby była delikatnie słodka). Życzę smacznego!