Do góry

Dania główne Przepis na:

karczek duszony w sosie rozmarynowo- jarzynowym

Przepis dnia 2009-03-28
Dania główne

Autor: evalon

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 307

Dodano: 13.01.2009

Odsłon: 19404

dla wielbicieli karkóweczki

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę kroimy na plastry ok 0,5 cm, plaster dzielimy na 3 części i rozbijamy. każdy plaster polewamy olejem solimy, pieprzymy, posypujemy obficie papryką słodką, rozmarynem i niewielką ilością ziarenek kolendry.

  2. Tak przyprawione bitki układamy warstwami w misce - na każdą bitkę kładziemy wcześniej pokrojony na cienkie listki czosnek. Karkówkę z przyprawami wkładamy do lodówki na kilka godzin.

  3. Oprószamy bitki w mące i podsmażamy, po czym przekładamy do garnka podlewamy wrzątkiem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem ok 50 min. Po tym czasie dodajemy do garnka pokrojoną włoszczyznę.

  4. Dusimy jeszcze 15 min i przyprawiamy sosik do smaku. Na zdjęciu bitki podane ze świderkami i warzywkami ugotowanymi na parze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

syzia14 28 marca 2009 Takie proste,a jakie pyszne- POZDRAWIAM :):):)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń