Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek królewski

Dania główne

Autor: smallangel

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 268

Dodano: 07.09.2009

Odsłon: 12406

Nie przepadam za karczkiem... ale ten... ten wyszedł rewelacyjny :)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. U mnie na godzinę przed szykowaniem obiadu, natarłam mięso czosnkiem, solą morska, ziołami prowensalskimi, dużo chilli, pieprzem i oregano

  2. Mięso maczam w połowie sosu chińskiego, układam na formie. Resztą sosu zalewam mięso

  3. Na to posiekana w kosteczkę cebula, na cebulę pieczarki (surowe, nie podsmażane wcześniej)

  4. Zasypać serem żółtym, u mnie do ozdoby pomidorki cherry i kropelki z majonezu, wszystko posypane pietruszką, bazylią, oregano i chilli

  5. Do piekarnika na mniej więcej godzinę, temperatura 150-170 stopni, trza po prostu widelcem sprawdzić jak tam mięsko się ma... ja po wyciągnięciu z piekarnika odlałam ogromne ilości tłuszczu, który puścił z karczku...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smallangel 04 grudnia 2009 Sos chiński osobiście najczęściej kupuję w słoiczku, nigdy sama nie robiłam. W sklepach tego jest bardzo dużo
a co so sosu chilli, to sos tao-tao

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Panek 14 listopada 2009 również chętnie dowiem się czegoś o sosie chilli, jest to sos tao-tao czy robiony przez Ciebie??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agulam22 09 września 2009 Chcę się dowiedzieć jaki to jest ten sos chiński bo jeszcze z takim się nie spotkałam,co wchodzi w jego skład?Przepis mi się podoba i chętnie wypróbuję go w najbliższym czasie.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń