Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek nadziewany

Przepis dnia 2011-01-28
Dania główne

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6197

Dodano: 17.08.2009

Odsłon: 19558

z prawdziwą niespodzianką w środku

Składniki

  • 2 duże plastry karczku
  • 2 wątróbki drobiowe
  • 1 cebula- nieduża
  • 1/2 jabłka
  • sól,pieprz,majeranek
  • olej do smażenia,
  • mąka - odrobinę do opruszenia mięsa.
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karczek doprawić z obu stron, na każdej połówce plastra położyć wątróbkę ( lub pół jeśli plaster jest mały), posolić i dodać po 1/4 jabłka pokrojonego w plastry ( poukładać na wątróbce) , całość zwinąć w kieszonkę. Można pomóc sobie wykałaczkami jeśli środek jest nieposłuszny.

  2. Z wierzchu opruszyć mąką, początkowo obsmażeć szybko na złoty kolor z obu stron, dodając pod koniec smażenia pokrojoną w kostkę cebulę, następnie podlać wodą i dusić około 20 min.

  3. Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

LenaMS 28 stycznia 2011 Śliczne zdjęcie Tobie wyszło :) Baaardzo smakowite :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

srokam70 25 sierpnia 2009 annawk super przepis to danie jest bardzo smaczne!!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń