Do góry

Przekąski Przepis na:

Karczek Pieczony

Przekąski

Autor: mimi619

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 147

Dodano: 14.09.2010

Odsłon: 20677

Pyszny Karczek, który można robić robiąc inne rzeczy.

Składniki

  • karczek, 1.5 kg
  • Ogórek kiszony, 1 średni
  • Papryczka Chily (lub normalna czerwona), 2 sztuki
  • rozmaryn suszony, Troszkę
  • Przyprawa do karkówki, Troszkę
  • Kminek (najlepiej mielony), Troszkę
  • Marynata do karkówki /KAMIS/ (Tradycyjna), 1 opakowanie
  • oliwa z oliwek, 2 łyżki
  • sok z cytryny, 2 łyżki
  • czosnek, 2 ząbki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę podzielić na kilka średnich kawałków marynować w marynacie, czosnku i przyprawach przez 1 godzinę. Następnie podpiec na złoty kolor na oliwie z oliwek.

  2. Pokroić w paseczki cebulę, ogórka oraz papryczki.

  3. Wszystko wrzucić do kaftana (do pieczenia). Piec w piekarniku przez około godzinę. 10 minut przed końcem kaftan rozciąć i piec dalej.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

oigen65 10 grudnia 2010 Jak to ma być danie z grila to ja chyba czytac nie umiem.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń