Do góry

Dania główne Przepis na:

karczek po królewsku

Dania główne

Autor: gochaf

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 23.11.2008

Odsłon: 4252

szybkie i smaczne.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karczek kroimy na plastry, lekko rozbijamy, smarujemy olejem i przyprawiamy. Zostawiamy na kilka godzin, aż się zmaceruje. W płaskim żaroodpornym naczyniu układamy warstwę kotletów, smarujemy majonezem, keczupem i posypujemy pokrojoną w kostkę cebulką. Tak postępujemy z następną warstwą. Najlepiej jak są dwie warstwy. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w gorącym piekarniku ok. 1h.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń