Do góry

Przekąski Przepis na:

Karczek w dobrym towarzystwie

Przepis dnia 2009-08-17
Przekąski

Autor: annawk

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 6197

Dodano: 27.04.2009

Odsłon: 18685

jarzynowy zawrót głowy

Składniki

  • 4 plastry karczku
  • olej do smażenia
  • sól,papryka ostra mielona,oregano, czosnek mielony - do smaku
  • 1 marchew
  • 2 pietruszki - korzeń
  • 1/2 selera
  • mała cukinia
  • 1/2 pora
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso doprawić, szybko obsmażyć na oleju z obu stron, zmniejszyć gaz i dusić we własnym sosie ewentualnie podlewając wodą - 20 min. obracając od czasu do czasu.

  2. Po tym czasie dodać marchew,seler,pietruszkę pokrojone w plastry lub kostkę- dusić razem 10 min.

  3. Następnie dodać cukinię ( kostka) i pora (talarki) i dusić kolejne 15 minut - całość ewentualnie doprawić.

  4. Danie jestpyszne i ze względu na delikatny sosik nadaje się świetnie do kaszy lub ryżu. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 24 sierpnia 2009 Bardzo dobre danie,uwielbiam warzywa ,a tu jest ich bardzo duzo.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń