Do góry

Dania główne Przepis na:

KARCZEK W KECZUPIE

Dania główne

Autor: Rafalktm200

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 4

Dodano: 26.08.2008

Odsłon: 5673

Danie zapieka sie naczyniu żaroodprnym, można ułożyć kilka warstw mięsa

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karczek pokroić, rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć, obsmażyć na oliwie na patelni z obu stron po 2 min, przełożyć do zaroodpornego. Pieczarki pokroić w plastry, cebulę w piórką i zesmażyć razem na oliwie do odparowania wody. Ogórki przekroić wzduż i potem w plasterki w poprzek. Podsmażone pieczarki z cebulka wyłożyc na usmażony wcześniej karczek, posypać ogórkami. Zalać ok 1 1/2 szkl zalewy z ogorków wymieszaną z keczupem. Całość powinna być przykryta zalewą. Piec ok 40 min. Powinien wytworzyć sie lekki sos.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń