Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawiam Wam karczek w sosie marchwekowo- cebulowym, muśnięty miodem i zieloną pietruszką. Raj dla każdego smakosza! :)
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 54
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2265
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 260
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1608
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 54
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2265
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 260
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1608
Składniki
Mięso wycieramy wilgotną ścierką skropioną octem. Następnie posypujemy z każdej strony pieprzem i solą i wcieramy w mięso. Odstawiamy na minimum 10 minut do lodówki. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz i na gorący kładziemy mięso rumieniąc je z każdej strony i często obracając. Zarumienione mięso podlewamy bulionem i dusimy na małym ogniu. Po 15 minutach dodajemy pokrojoną w cienkie talarki marchewkę i dalej dusimy do miękkości warzyw i mięsa.
Osobno, na niewielkiej ilości tłuszczu rumienimy pokrojoną w kostkę cebulkę. Miód i posiekaną pietruszkę razem mieszamy i dostawiamy. Kiedy mięso będzie miękkie wyjmujemy je i przekładamy do naczynia żaroodpornego, smarujemy miodem z pietruszką i wsadzamy na 5 minut do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Po 5 minutach piekarnik wyłączamy, ale mięso trzymamy jeszcze w cieple.
Sos spod pieczeni łączymy z cebulą, zagotowujemy i doprawiamy do smaku jeśli jest to konieczne. Gotowy sos przecieramy przez sito. Mięso kroimy w plasterki i polewamy sosem. :