Do góry

Dania główne Przepis na:

Karczek zapiekany serem

Przepis dnia 2011-01-11
Dania główne

Autor: fasama78

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 53

Dodano: 08.01.2011

Odsłon: 15708

Danie glowne

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Myjemy karczek osuszamy recznikiem papierowym,nacinamy jak na kotlety.Przyprawy mieszamy z olejem,ta marynata nacieramy mieso.Czosnek cebule kroimy w plasterki nastepnie wsuwamy w naciete miejsca.Mozna tez powsuwac ziele angielskie oraz lisc laurowy.Chowamy do lodowki najlepiej na ok.8godz.

  2. Wyciagamy z lodowki.wsuwamy pokrojone w plastry pieczarki w naciete miejsca,pomidorki kroimy w cwiartki badz plasterki i obkladamy nimi mieso.Przekladamy na rozgrzana patelnie i obsmazamy(niekoniecznie wykonujemy ta czynnosc) z jednej strony.przekladamy do naczynia zaroodpornego i wsadzamy do piekarnika,pieczemy w temp200*ok 1,5 godz.Kiedy mieso jest miekkie posypujemy serem zoltym i wkladamy z powrotem i czekamy az ser sie rotopi.Podajemy z ziemniami lub frytkami i np. mizeria lub buraczkami

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń