Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe w wykonaniu, sycące
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 253
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 253
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 234
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Karczek przyprawić solą, pieprzem, vegetą, czosnkiem i przyprawą do mięs. W całości opiec go na patelni. Przełożyć do rękawa do pieczenia i jeszcze trochę przyprawić.
Do rękawa wsypać także śliwki. zamknąć, włożyć do żaroodpornego naczynia (nie zamykać naczynia) i piec ok 1,5 godziny. W połowie pieczenia obrócić.
Cebulę pokroić w półksiężyce, podsmażyć. Kiedy mięso się upiecze cały sos który się wytopił przelewamy do cebuli, chwilę dusimy, dodajemy śliwki wlewamy śmietane i chwilę gotujemy - do zgęstnienia.
W tym czasie kroimy karczek na plastry. Przekładamy na talerz polewamy sosem. SMACZNEGO
Można podawać z ziemniakami, ale również dobre jest z obsmażonym wekiem.