Do góry

Napoje Przepis na:

KARKANA prosto z Egiptu

Napoje

Autor: beatamisiek

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 28.09.2008

Odsłon: 1614

Pierwszy raz miałam okazje pić ten ochladzajacy napój w Egipcie, najpierw zachwycił mnie wygladem intensywny czerwony kolor i różowa pianka, a nastepnie smakiem slodki i jednocześnie orzeźwiający;)) w sam raz na upały

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kwiat hibiskusa zalać gorąca wodą ale nie wrzatkiem, dodać cukier i pozostawic do ostygniecia. nastepnie schlodzic w lodówce lub kostkami lodu. Przygotować szklanki najlepiej takie na sok, napój wlać do shejkera i wymieszac, nastepnie wlac do szklanek wraz z pianka. Pić przez słomke:))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń