Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 443
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32617
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 107
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 35
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 443
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32617
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 107
Składniki
Kotlety z karkówki oprószyłem solą ,pieprzem i wtarłem czosnek. Owinąłem folią spożywczą i włożyłem do lodówki. Jabłka obrałem ,usunąłem gniazda nasienne ,każde pokroiłem na 8 części. W brytfance roztopiłem masło ,dodałem olej i smażyłem jabłka przez ok. 10 min często obracając. Przełożyłem jabłka do miski. Seler pokroiłem na kawałki (5 mm) i wrzuciłem do brytfanki. Smażyłem 5 min. Seler przełożyłem do miseczki. Na rozgrzaną patelnię wrzuciłem mięso i smażyłem po minucie z każdej strony. Wyjąłem na talerz. Do brytfanki wlałem cydr ,zagotowałem ,dodałem kotlety ,jabłka i seler. Wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni C i dusiłem pod przykryciem 30 min. Wyjąłem mięso z naczynia (przykryłem folią by nie ostygło) ,na kuchence zredukowałem sos ,dodałem śmietanę i dokładnie wymieszałem. Zdjąłem z ognia i dodałem koniak ,ponownie wymieszałem. Mięso podałem z sosem i młodymi ziemniaczkami z masłem ,czosnkiem i natką pietruszki.