Do góry

Dania główne Przepis na:

Karkówka duszona z cebulą i papryką

Dania główne

Autor: niteczka

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano: 02.12.2008

Odsłon: 4483

doskonałe na wspólną kolację lub obiad z przyjaciółmi

Składniki

  • karkówka, ok.1kg
  • cebula, 4 szt średnie
  • papryka świeża, 2 szt
  • czosnek, 4 ząbki
  • papryka słodka w proszku, 1 łyżka stołowa
  • pieczarki, 30 dkg
  • sól pieprz do smaku
  • musztarda
  • olej
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kotlety pokroić na plastry grubość ok.0,5 cm, delikatnie posolić,dokładnie posmarować musztardą . odstawić na ok.1 godz. Smażyć na rozgrzanym oleju. Gdy mięso sie zarumieni dodajemy pokrojoną w talarki cebulę,czosnek i pieczarki,solimy i pieprzymy,dusimy na wolnym ogniu ok.10min. Następnie dodajemy pokrojoną w krążki paprykę i także dusimy ok.10 min. Dosypujemy słodką paprykę,solimy i pieprzymy do smaku. Jeszcze dusimy do miękkości składników ok.10. min. Podajemy z gotowanym ryżem lub ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zima300 02 grudnia 2008 bardzo często robię to danie, fajny pomysł z ta musztardą, muszę wykorzystać! Jednakże mieśko oczywiście można wcześniej przygotować i wstawic do lodówki na 2-4 godzinki i oprószyć przyprawami lub gotowymi marynatami.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń